Welkom bij Land Van Nu, een kleine, warme basisschool in Deurne. Onze kleuterschool telt 4 klassen en onze lagere school telt 6 klassen. Je kind leert hier door te ervaren en op ontdekking te gaan. Dat kan in onze prachtige nieuwbouw of in de buurt. Onze school ademt rust en harmonie, dankzij onze focus op respect en samenwerking.

Gelukkige kinderen

Je kind moet zich goed voelen om te kunnen leren, dat is onze vaste overtuiging. Elk kind hoort erbij en mag zichzelf zijn. We leggen de nadruk op samenwerking en respect voor elkaar. Onze leerlingen leren conflicten uit te praten en zelf op te lossen. 

Leren door zelf te doen

Je kind leert hier actief. Het gaat op onderzoek in de school of de buurt, zoekt theorie op, ontdekt zelf wiskundige formules. Zo onthoudt het de leerstof beter. Je kind werkt niet alleen samen met klasgenoten, maar ook met leerlingen van andere leeftijden.

Kinderen krijgen buiten les van juf op de speelplaats Land Van Nu.

Nieuw gebouw in groene omgeving

Ons nieuwe schoolgebouw stimuleert onze aanpak van actief leren en samenwerking. In de brede gangen en op de grote houten trap brainstormen de kinderen of zoeken ze uitleg op een tablet. Hier kunnen ze ook tot rust komen als het in de klas wat druk wordt.

We gaan ook op ontdekking in de wijk of de parken in de buurt. De leerlingen runnen zelf onze bibliotheek. In de refter eten ze in een prettige omgeving en als het goed weer is, eten we buiten op het terras.

Warme leerkrachten

Een team van enthousiastebetrokken leerkrachten staat klaar voor je kind. Elke dag gaan ze gedreven aan de slag om onze leerlingen actief te doen leren. Ze laten hen zelf keuzes maken en hun talenten ontdekken.
 
We zijn een kleine school: elke leerkracht kent elk kind. Je kan ons team altijd aanspreken: in de school, aan de schoolpoort en ook daarbuiten. Heeft je kind extra zorg nodig? Dan komt de zorgleerkracht in de klas, zodat je kind bij de klasgenoten kan blijven.

Juf legt iets uit aan kinderen op de trap van Land Van Nu.

Samenwerking met ouders en buurt

Als ouder werk je nauw samen met onze school: je kan mee een schooluitstap begeleiden, helpen bij projecten, voorlezen in de klas … We toetsen ons beleid bij je af.

Ook de buurt betrekken we bij de school. We organiseren culturele activiteiten en verhuren onze turnzaal aan verenigingen zoals de turnkring. Op onze lokale markt kan je gezonde voeding kopen. Daarvoor werken we samen met de Buurderij.

Ouder en kind worden aan de schoolpoort van Land Van Nu ontvangen door leerkrachten.